sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mehevän suklainen pesusienikakku



Ystävieni ja fanieni pitkän painostuksen jälkeen päätin nyt lopulta aloittaa tämän leivontablogin. Olen useasti kuullut kehuja omalaatuisista, erilaisista leipomuksistani ja minulle on suositeltu myös kondiittorin uraa. Minulle leivonta on kuitenkin vain rakas harrastus ja tapa osoittaa rakkautta. Nyt kotiäitiyden myötä olen myös kehitellyt paljon uusia reseptejä. Leipomisessa minulle tärkeintä on luova ajattelu ja leivonnan flow. En koskaan noudata reseptejä, vaan haluan leipomuksissani heijastuvan oman persoonallisuuteni. 

Tässä siis ensimmäinen leipomukseni: Suklainen pesusienikakku. Taikurit eivät paljasta temppujaan, eikä hyvä leipuri reseptejään, joten en kerro tarkemmin reseptiä vaan tarinaa kakun synnystä. 

Mieleni teki mutakakkua, joten päätin tehdä oman näköiseni suklaakakun. Jääkaapista ei kuitenkaan löytynyt kuin yksi kananmuna ja myös suklaa sekä kaakaojauhe uupuivat. Onneksi osaan ajatella luovasti ja kaikki aineet ovat korvattavissa. Kaakaon korvasin siis näppärästä vaniliinisokerilla. Kun olin saanut reippaasti vaniliinisokeria sekoitettua jauhoihin huomasin, että se olikin leivinjauhetta. Onneksi kaakaon voi korvata vaihtoehtoisesti myös leivinjauheella. 

En suosi uunin käyttöä, joten suuri osa leipomuksistani valmistuu mikrossa, kuten myös tämä kakku.  Hain kakkuun pesusienimäistä muotoa ja pehmeää rakennetta, mikä onnistui hienosti. Kakusta tuli kauniin ilmava ja yhdennäköisyys pesusieneen on huomattava.

Kakun kanssa maistuu mainiosti vaniljavanukas, joka kostuttaa kakkua kuin vesi pesusientä. Kattaukseen suosittelen värikkäitä kuvioita, sillä kakku on suklaakakuksi melko vaalea. Kauniit astiat tuovat myös arkeen luksusta. Juomana tarjoilin itsetehtyä melko sitruunaista jääteetä. Herkuttelun iloa! 




6 kommenttia:

  1. Siis mä haluan tän reseptin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitan, mutta leipuri ei paljasta reseptejään. Voin kuitenkin vihjaista, että pesusienikakun ydin on leivinjauheen taidokkaassa käytössä. Leivinjauhetta käytetään usein aivan liian vähän (1-2 tl), kun ilmavan rakenteen saavuttamiseen sitä kannattaa laittaa ihan reippaasti ruokalusikalla. Leivonnan iloa sinulle! <3

      Poista
  2. Nyt kyllä taikuri kertoo, että miten mikroa käytetään leivontaan. Kiinnostaa nimittäin vietävästi :D !

    VastaaPoista
  3. Ei ole reseptiä, jossa uuni ei olisi korvattavissa mikrolla! Jos keksit jonkun, reseptin, joka ehdottomasti vaatii uunia, niin otan haasteen vastaan ja leivon saman ilman uunia ;) Mikron käyttö leivonnassa on helppoa: Laitat mikron vaan "täysille" ja käytät mieluiten mikronkestävää astiaa. Tässä kakussa käytin Tupperwaren easy rice- astiaa, joka on siis tarkoitettu riisin keittämiseen mikrossa!

    VastaaPoista
  4. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/244237/Mikrokakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä! Mikroleivonnasta innostuneet löytävätkin tuolta helpon reseptin mikrokakkuilun alkuun! :) Tosin kuva taisi olla jostain muusta? Ainakaa reseptissä ei ollut lihaa tai paprikaa :D

      Poista